fbpx

Η κονσόλα επεξεργασίας φωτογραφίας και video LoupeDeck+

Λίγα λόγια για το LoupeDeck

Το LoupeDeck είναι μια κονσόλα επεξεργασίας φωτογραφίας και βίντεο. Ξεκίνησε ως ιδέα μιας ομάδας από τη Φινλανδία και χρηματοδοτήθηκε από την γνωστή πλατφόρμα Indiegogo όπου προκάλεσε αίσθηση και άγγιξε το 488% της χρηματοδότησης που χρειαζόταν. Από τότε, έχει αναπτυχθεί και ήδη έχει περάσει στην δεύτερη έκδοση της κονσόλας, το LoupeDeck+ και πολύ πρόσφατα σε ένα νέο προϊόν που ονομάζεται LoupeDeck CT το οποίο εισάγει μια λίγο διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο που γίνεται η επεξεργασία φωτογραφίας, με περισσότερες επιλογές σε πολύ πιο μικρό μέγεθος. Θα το δούμε όμως σε επόμενο review.

Ας δούμε όμως λίγο πιο προσεκτικά το προϊόν που έχουμε για δοκιμή και δεν είναι άλλο από το LoupeDeck+. Το εισαγωγικό βίντεο σας δίνει μια πρώτη εικόνα.

Στόχος της ομάδας ήταν να διευκολύνει την παραδοσιακή διαδικασία επεξεργασίας φωτογραφίας και βίντεο, κάνοντάς την πιο γρήγορη αλλά παράλληλα και πιο αποδοτική, προσφέροντας τη δυνατότητα στους χρήστες να χρησιμοποιούν όλα τα εργαλεία που είχαν στη διάθεσή τους με τρόπο που να ενισχύει τη δημιουργικότητά τους.

Το πέτυχε όμως; Θα το δούμε παρακάτω.

Η πρώτη επαφή

Στα χέρια μας έχουμε την έκδοση Loupedeck+, τη δεύτερη επίσημη έκδοση παραγωγής η οποία ήρθε όχι μόνο να βελτιώσει την αρχική έκδοση αλλά να προσφέρει μια ουσιαστική αναβάθμιση.

Η συσκευασία δείχνει από την πρώτη επαφή πολλά υποσχόμενη για ένα ποιοτικό προϊόν. Έχει κάτι από το premium της Apple, σε μαύρη έκδοση, μοντέρνα αλλά χωρίς υπερβολές και περιττές πολυτέλειες. Ανάγλυφα γράμματα, εξώφυλλο λιτό. Δεν έχει σακουλάκια και περιτυλίγματα. Με το που το ανοίγεις βλέπεις απευθείας το προϊόν και από κάτω του υπάρχει ένα μικρό βιβλιαράκι για την εγγύηση. Καταλαβαίνεις ότι έχεις μπροστά σου κάτι που δεν χρειάζεται πολλές εισαγωγές. Μιλάει από μόνο του, ξέρει πως να σε κερδίσει. Το στοίχημα όμως είναι να τα αποδείξει όλα αυτά στην πράξη.

Λιτό και όμορφο, με ανάγλυφο το logo πάνω στο χαρτόνι.

Η αίσθηση που σου αφήνει οπτικά είναι απολύτως ικανοποιητική. Έχει μέγεθος ενός συμβατικού πληκτρολογίου, είναι μαύρο και έχει ματ επικάλυψη στο κυρίως σώμα του. Αποτελείται από διάφορα κουμπιά που είναι κατά κάποιο τρόπο ομαδοποιημένα, κάποια όμως μοιάζουν να είναι “επιμελώς άναρχα” τοποθετημένα, με τη λογική της πρακτικότητας (πιθανότατα).

Δεν είναι βαρύ (μόλις 670 γραμμάρια), ούτε πολύ ελαφρύ ώστε να μετακινείται κατά τη χρήση. Είναι όσο στιβαρό και σταθερό πρέπει.

Κυριαρχεί ένα μεγάλο κουμπί στα αριστερά και μετά… το επιτηδευμένο χάος. Στο κάτω μέρος, σε πολύ βολική θέση είναι το κουμπί για το Exposure και λίγο πιο πάνω το Contrast και το Clarity. Κοντά σε αυτό υπάρχουν και τα κουμπιά Blacks, White, Shadows, Highlights, Vibrance, Saturation, Tint και Temperature και διάφορα άλλα προρυθμισμένης λειτουργικότητας κουμπιά σε διάφορα σημεία. Υπάρχουν κουμπιά για ειδικές λειτουργίες όπως το Before/After, Screen Mode και Export όπως και τα πολύ χρήσιμα Copy/Paste, Undo/Redo, τα βελάκια και πολλά άλλα tools που όλοι μας χρησιμοποιούμε στην επεξεργασία φωτογραφίας και βίντεο.

Σε πρώτη ανάγνωση τα πάντα φαίνονται μπερδεμένα και ανακατεμένα χωρίς λογική σειρά.

Μια πολύ σημαντική ομάδα κουμπιών είναι τα κουμπιά που αλλάζουν τις ρυθμίσεις χρωμάτων. Υπάρχουν ειδικές ροδέλες από τις οποίες αλλάζεις την ευαισθησία των χρωμάτων σχετικά με Hue, Saturation και Luminosity. Επίσης, υπάρχουν κουμπιά για τις βαθμολογίες (τα γνωστά αστεράκια) ή τα tags με χρώμα.

Φυσικά, υπάρχουν διάσπαρτα διάφορα κουμπιά (όλα τα στρογγυλά, 17 στο σύνολο) σε όλη την επιφάνεια που ρυθμίζονται ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Μπορείς να αλλάξεις τη λειτουργία στα περισσότερα από τα άλλα κουμπιά (όχι σε όλα), επίσης. Γι’ αυτό φροντίζει το ειδικό software που μπορεί κανείς να κατεβάσει από το επίσημο site του LoupeDeck.

Το logo βρίσκεται σε περίοπτη θέση και είναι μοντέρνο και φρέσκο όπως και όλο το προϊόν.

Εγκατάσταση και software

Στην συσκευασία δεν περιέχεται το software που είναι απαραίτητο για να λειτουργήσει στο περιβάλλον του λειτουργικού. Πρέπει να πας στην επίσημη ιστοσελίδα και να βρεις τους drivers που κάνουν αυτή τη δουλειά. Θα περίμενε κανείς λίγη περισσότερη “περιποίηση” σε αυτό το σημείο, έστω ένα από αυτά τα μικρά DVD που βάζουν κάποιοι. Λεπτομέρεια, όχι σημαντική (μέχρι να βρεθείς χωρίς ίντερνετ και να μην μπορείς να δουλέψεις).

Για την σύνδεση του LoupeDeck+ με τον υπολογιστή χρειάζεται μόνο μια απλή θύρα USB 2. Θα ήταν μια πολύ θετική εξέλιξη αν μελλοντικά υπήρξε και μια ασύρματη έκδοση καθώς ο χώρος που καταλαμβάνει είναι σημαντικός για να είναι συνεχώς συνδεδεμένο στην επιφάνεια πάνω στην οποία εργάζεται κάποιος. Αν όμως σκεφτούμε πως απευθύνεται σε επαγγελματίες, τότε λογικά δεν θα χάνει ποτέ τη θέση του από το γραφείο σας.

Η εγκατάσταση είναι υπόθεση 1-2 λεπτών και γίνεται με μεγάλη ευκολία. Με το που ολοκληρωθεί η αρχική διαδικασία εμφανίζεται το Configuration tool το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσεις ανάλογα με το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς τις λειτουργίες κάποιων κουμπιών (τα βλέπετε highlighted). Να τονίσουμε πως δεν είναι όλα τα κουμπιά παραμετροποιήσιμα, μόνο κάποια από αυτά. Οι αρχικές ρυθμίσεις όμως είναι πολύ καλές και στοχευμένες, ειδικά όταν μιλάμε για το Lightrooom.

Με μοβ χρώμα τα κουμπιά των οποίων τη λειτουργικότητα μπορείτε να την αλλάξετε.

Από το ίδιο περιβάλλον μπορείτε να ρυθμίσετε και την λειτουργία που θα έχουν τα κουμπιά αυτά όταν πατηθεί το κουμπί “Custom mode” που κάνει ό, τι ακριβώς λέει. Δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης ακόμα και σε κάποια από τα κουμπιά που έχουν ετικέτα. Φυσικά, όλα αυτά πρέπει να τα ρυθμίσετε και να θυμάστε τι κάνουν. Δεν είναι πολύ πρακτικό, όμως η δυνατότητα υπάρχει και είναι στο χέρι σας αν θα την χρησιμοποιήσετε.

Όταν πατήσεις το Custom Mode, τότε ακόμα και αυτά τα κουμπιά που έχουν ετικέτα με συγκεκριμένη ρύθμιση, αλλάζουν.

Τι δυνατότητες υπάρχουν για την παραμετροποίηση όμως; Σχεδόν τα πάντα. Οποιαδήποτε λειτουργία βρίσκεται κρυμμένη κάπου στα μενού του Lightroom, είναι στη διάθεσή σας και μπορείτε να την ορίσετε να εκτελείται. Δείτε τον πίνακα παρακάτω.

Εδώ βλέπετε το περιβάλλον διαχείρισης για το κουμπί P4. Στα δεξιά υπάρχουν κατηγοριοποιημένες όλες οι διαθέσιμες λειτουργίες του κάθε προγράμματος.

Δεν είναι μόνο αυτό. Έχετε τη δυνατότητα να σετάρετε ακόμη και τη λειτουργία που θα έχει το κάθε κουμπί σε συνδυασμό με το Fn.

Έχουμε επιλέξει το “Fn” κάτω αριστερά. Το χρώμα έχει αλλάξει για να δείξει ότι μιλάμε για την εναλλακτική ρύθμιση και τα ίδια μενού βρίσκονται εκεί για να οριστεί κάτι νέο.

Ουσιαστικά δύο λειτουργίες για το καθένα. Πρακτικά, είναι αδύνατον να τα θυμάστε όλα, αν όντως τα χρησιμοποιήσετε. Ο χρόνος όμως θα σας κάνει να δουλεύετε όλο και πιο γρήγορα, όπως με κάθε νέο πρόγραμμα ή hardware.

Ποιότητα

Ποιοτικώς, το προϊόν αφήνει εξαιρετική αίσθηση. Σε κάποια σημεία όμως, αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση.

Η ματ επικάλυψη μοιάζει εύθραυστη. Με λίγη χρήση αρχίζει και χάνεται το όμορφο φινίρισμα και λειαίνει ενώ μοιάζει πολύ ευαίσθητο σε γρατζουνιές κατά τη χρήση. Αυτό συμβαίνει σε πολλά πληκτρολόγια, που μετά από καιρό τα πιο βασικά κουμπιά είναι εντελώς διαφορετικά από άλλα, εδώ όμως αυτό γίνεται πολύ πιο γρήγορα. Μετά από δύο μήνες αρκετά συχνής χρήσης, μπορώ να πω ότι βλέπω πως δεν θα αργήσει να γίνει λείο στις περιοχές που περνάει πιο πολύ το χέρι μου.

Μπορείτε να δείτε ότι η επικάλυψη είναι κάπως διαφορετική σε κάποια σημεία και έχει ήδη σημάδια χρήσης.

Το πιο βασικό όμως είναι η ποιότητα των κουμπιών. Οι ροδέλες μοιάζουν στιβαρές, τις χειρίζεσαι με εμπιστοσύνη, έχουν ωραία αίσθηση ενώ ο ήχος και η γενική εμπειρία κατά τη χρήση τους θυμίζουν ένα πραγματικά premium προϊόν. Τα κουμπιά για τις extra δυνατότητες, επίσης. Τα ορθογώνια όμως, μοιάζουν να είναι φτιαγμένα από φθηνό πλαστικό, κάτι που απογοητεύει στη χρήση και μάλλον δεν δικαιολογείται από την τιμή και από την γενική ποιότητα του προϊόντος. Πάντα με ενοχλούσαν τα κουμπιά που μπορείς να κουνήσεις με το δάκτυλο και κάνουν ήχο. Μου μοιάζουν σα να είναι πρόχειρα στερεωμένα, δεν τα εμπιστεύομαι και πολλά πληκτρολόγια στο παρελθόν μου επιβεβαίωσαν αυτή την εντύπωση που είχα, δυστυχώς.

Το κεντρικό κουμπί, ενώ λειτουργεί αξιόπιστα και είναι εξαιρετικό στην αφή και την εμφάνιση ενώ γίνεται πολύ πιο ακριβές σε συνδυασμό με το Fn που κάνει πιο λεπτομερές το εργαλείο του κροπαρίσματος. Κατά κάποιο τρόπο όμως τρεμοπαίζει ενώ νιώθεις πως αν το τραβήξεις λίγο προς τα πάνω θα σου μείνει στο χέρι. Επίσης στο πάτημά του (που ενεργοποιεί το Crop tool) κάνει παράλογα έντονο θόρυβο. Για όλους όσους δουλεύουν βράδυ στο σπίτι, αυτό μπορεί να είναι πολύ σημαντικό.

Όλα τα παραπάνω τα προσπερνάς εύκολα. Αυτό που δεν μπορώ να προσπεράσω είναι η ποιότητα των ροδελών στα χρώματα. Είναι σα να μπήκαν δοκιμαστικά, τελευταία στιγμή. Σα να τα πήρε κάποιος από παιδικό παιχνίδι. Σκληρό πλαστικό, κουνιούνται εύκολα από τη θέση τους, ενώ όταν τα χρησιμοποιείς, ο ήχος που παράγεται θυμίζει φθηνό παιχνίδι που παίρνεις για να αντέξει 2 μέρες στα χέρια ενός παιδιού. Είναι δυνατός και “πλαστικός”. Νιώθεις πως αν τα πιέσεις θα σου μείνουν στο χέρι. Από όλα τα κουμπιά που έχω χρησιμοποιήσει, ίσως είναι τα χειρότερα, κάτι που επηρεάζει την ωστόσο ωραία εικόνα του προϊόντος.

Σε ένα επαγγελματικό προϊόν όμως ο βασιλιάς είναι ένας. Η πρακτικότητα.

Πρακτικότητα

Το LoupeDeck+ μπορεί να περιγραφεί με μια και μόνο φράση:

“Είναι ένας πολύτιμος και αξιόπιστος συνεργάτης”

Η πρακτικότητά του, η ταχύτητα και η ευκολία χρήσης είναι μοναδικά! Λόγω του ότι πρόκειται για ένα νέο εργαλείο και κάθε τι νέο θέλεις τον χρόνο σου για να το συνηθίσεις, στην αρχή δεν θα καταλάβεις αυτό που περιγράφω. Μπορεί να χρειαστείς πολλές εργατοώρες ψάχνοντας τις ρυθμίσεις, χάνοντας χρόνο να θυμηθείς τι κάνει το κάθε tool ή απλά να μάθεις το πως να χρησιμοποιείς παράλληλα όλες τις δυνατότητες που σου προσφέρει, πιθανόν και ταυτόχρονα με το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι (δεν κόβονται εύκολα οι παλιές μας συνήθειες). Όταν όμως μάθεις που βρίσκονται όλα τοποθετημένα και αρχίσεις και το χρησιμοποιείς με μεγαλύτερη άνεση, τότε πραγματικά η εμπειρία απογειώνεται. Δεν είναι απλά πιο εύκολο και γρήγορο το edit. Είναι και πιο διασκεδαστικό! Κάνεις τα πάντα με πολύ μεγάλη άνεση και μοναδική ταχύτητα.

Δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο μπροστά σου, είσαι εσύ, η οθόνη σου, οι φωτογραφίες σου και το LoupeDeck+.

Ίσως σου πάρει καιρό αλλά όταν το μάθεις θα είναι προέκταση των χεριών σου και θα δουλεύεις ταχύτατα.

Οτιδήποτε χρειάζεσαι είναι εκεί. Οτιδήποτε μπορεί να χρειάζεσαι και δεν έχει προβλεφθεί, μπορείς να το προσθέσεις. Έχεις τα πάντα στα χέρια σου, πρόκειται για μια εξειδικευμένη κονσόλα που κάνει ό, τι υπόσχεται και δεν σε απογοητεύει.

Μέσα σε δύο μήνες που διήρκεσαν οι δοκιμές, έκανα edit τουλάχιστον 10000 φωτογραφίες σε batches των 2-3000. Μπορώ με σιγουριά να πω πως όσο πιο πολύ το χρησιμοποιούσα, τόσο πιο άνετα και γρήγορα έκανα τις εργασίες πετυχαίνοντας τουλάχιστον διπλασιασμό της ταχύτητας με την οποία έκανα edit. Ίσως να ακούγεται υπερβολή, όμως δεν είναι. Ο βασικότερος λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι δεν χάνεις καθόλου χρόνο με τις εναλλαγές των μενού, αφού τα έχεις όλα μπροστά σου και, μπορείς να κάνεις όλα τα edits παράλληλα. Τη στιγμή που αυξάνεις τη φωτεινότητα μπορείς να μειώνεις τα highlights ή ό, τι άλλο θες. Βρέθηκα κάποιες στιγμές που χρησιμοποιούσα το Crop Tool και την ίδια στιγμή ρύθμιζα φωτεινότητα και contrast. Με τα δύο χέρια και (το πιο σημαντικό από όλα), χωρίς να χρειάζεται να κοιτάω. Ήξερα τι έκανα, ήμουν μέρος της εφαρμογής, ήταν λες και το έκανα με το μυαλό μου. Αν δεν το αισθανθείς, δεν θα το καταλάβεις.

Που απευθύνεται

Απευθύνεται στους επαγγελματίες φωτογράφους και βιντεογράφους. Στο παρόν δοκιμαστικό ασχολήθηκα μόνο με το κομμάτι της φωτογραφίας για την οποία το LoupeDeck+ είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο. Φυσικά, μπορεί οποιοσδήποτε ερασιτέχνης, φίλος του ποιοτικού editing, να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που θα έχει χρησιμοποιώντας την κονσόλα επεξεργασίας, όμως θεωρώ πως το αντίτιμο του είναι υπολογίσιμο για να το επενδύσει κάποιος χωρίς σκέψη και κυρίως, χωρίς να βγάζει λεφτά από αυτό.

Ταχύτητα, εργονομία, ευκολία χρήσης. Τα δυνατά χαρτιά των κατασκευαστών που δεν σταματούν να τα τονίζουν.

Είσαι λοιπόν επαγγελματίας ή ερασιτέχνης που έχεις να διαχειριστείς πολύ μεγάλο όγκο φωτογραφιών; Μην το σκέφτεσαι, το προϊόν αυτό απευθύνεται σε εσένα!

Τιμή και τρόποι αγοράς

Το LoupeDeck+ μπορείτε να το προμηθευτείτε από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, στην τιμή των 239€ με δωρεάν μεταφορικά σε όλο τον κόσμο.

Η τιμή είναι απολύτως λογική για αυτό που προσφέρει. Ειδικά αν υπολογίσει κανείς τις εργατοώρες που γλυτώνει κάποιος στο edit, το αντίτιμο είναι στην πραγματικότητα πολύ μικρό. Τι πιο σημαντικό από τον χρόνο του καθενός, άλλωστε;

Χαρακτηριστικά

Διαστάσεις: 39.6 x 15.2 x 4.1 cm
Βάρος: 670gr
Σύνδεση: USB 2.0
Υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα: Win 10, Mac 10.12 ή νεότερα
Υποστηριζόμενα προγράμματα: Lightroom Classic 7.4 ή νεότερο, Lightroom 6, Photoshop CC 20.0 ή νεότερο με το plugin Camera Raw, Premiere Pro 2018 ή 2019, Final Cut Pro X 10.4.5 ή νεότερο, Capture One Pro 11 ή νεότερο καθώς και η Beta version, Audition 2019, After Effects 2019, Skylum Aurora HDR 2018 (1.2)

Τα θετικά

  1. Μεγάλη ταχύτητα εκτέλεσης εργασιών
    Θα χρειαστείς κάποιες ώρες, όταν όμως το μάθεις καλά, θα γίνει προέκταση των χεριών σου και θα απογειώσει την παραγωγικότητά σου. Δεν μπορεί να συγκριθεί με τον παραδοσιακό τρόπο εργασίας και τον συνδυασμό πληκτρολογίου και mouse.
  2. Μπορείς να χρησιμοποιείς πολλά tools παράλληλα
    Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που η ταχύτητα των εργασιών γίνεται τόσο γρηγορότερα. Είσαι αποδοτικός στο multitasking; Μπορείς να το εκμεταλλευτείς.
  3. Reset με το κλικ
    Όλα τα κουμπιά μπορούν να πατηθούν (ακόμα και οι ροδέλες) κι αυτό επαναφέρει τις ρυθμίσεις τους στην αρχική τους κατάσταση. Μια πολύ χρήσιμη λειτουργία για όσους μπορεί να το παρακάνουν με τις ρυθμίσεις.
  4. Καλή ποιότητα
    Σε γενικές γραμμές είναι ένα ποιοτικό προϊόν κι αυτό φαίνεται και από την οπτική επαφή και κατά τον χειρισμό.
  5. Κάνεις παραπάνω ρυθμίσεις από ό, τι θα έκανες κανονικά όσο δουλεύεις
    Αυτό είναι και καλό και κακό. Από μία άποψη, χάνεις πιθανόν αρκετό χρόνο με ρυθμίσεις που αν δεν είχες μπροστά σου ίσως δεν έκανες ποτέ, από την άλλη όμως, όλα αυτά τα κάνεις πολύ γρήγορα.
  6. Μπορείς να δουλέψεις σε full screen χωρίς κανένα πρόβλημα αφού δεν χρειάζεται να βλέπεις διαρκώς τα εργαλεία.
    Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα. Λόγω του ότι όλες οι ρυθμίσεις βρίσκονται στην κονσόλα, δεν χρειάζεται να έχεις ανοικτά τα tabs που πριν έπιαναν πολύτιμο χώρο. Μπορείς να αφιερώσεις όλη την οθόνη στο να βλέπεις την φωτογραφία που επεξεργάζεσαι χωρίς να χάνεις χώρο.
  7. Customization
    Υπάρχουν πολλά κουμπιά που μέσω του software μπορούν να παραμετροποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.

Τα αρνητικά

  1. Δεν ανασηκώνεται όπως τα πληκτρολόγια
    Όλα τα πληκτρολόγια έχουν κάποια “ποδαράκια” που μπορείς να σηκώσεις ώστε να έχεις καλύτερη πρόσβαση στα κουμπιά και τις λοιπές λειτουργίες του. Εδώ όμως δεν υπάρχει τίποτα, η κονσόλα είναι εντελώς flat στο κάτω μέρος. Θα ήταν μια χρήσιμη προσθήκη για μια επόμενη έκδοση.
  2. Δεν είναι ασύρματο
    Η σύνδεση με τον υπολογιστή γίνεται αποκλειστικά μέσω καλωδίου USB 2. Μια ασύρματη επιλογή θα ήταν πολύ χρήσιμη.
  3. Στα χρώματα η ροδέλα κακός ήχος/ποιότητα
    Τα κουμπιά που αλλάζουν το Hue, Saturation και Lumosity, οι ροδέλες στο πάνω μέρος δηλαδή, κατά τον χειρισμό τους παράγουν έναν ήχο που θυμίζει κακής ποιότητας πλαστικό και μοιάζουν ξένα σε σχέση με το υπόλοιπο προϊόν. Κάποια άλλα κουμπιά είναι επίσης κακής ποιότητας, όμως όχι τόσο ώστε να χαλάσουν την εικόνα του προϊόντος.
  4. Χρήση βασισμένη στο Lightroom
    Αν κάποιος χρησιμοποιεί οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφίας, δεν θα έχει την ίδια εμπειρία χρήσης. Το προϊόν αυτό ξεκίνησε και αναπτύχθηκε για χρήση με το Lightroom, συνεχώς όμως προστίθενται στις εφαρμογές που υποστηρίζει και νέα προγράμματα, όπως το Capture One και το Skylum Aurora HDR.

Γενικά συμπεράσματα

Αυτό που θέλει ο καθένας να μάθει όταν διαβάζει για ένα προϊόν είναι αν αξίζει η αγορά του και η σχέση τιμής και ποιότητας. Μετά από 2 μήνες εντατικής χρήσης, μπορώ να πω πως όταν κάνω οποιαδήποτε επεξεργασία φωτογραφίας, το χρησιμοποιώ χωρίς δεύτερη σκέψη . Έχει γίνει η φυσική προέκταση των χεριών μου και είναι ένα αναπόσπαστο εργαλείο της δουλειάς μου, ένας πολύτιμος συνεργάτης. Αναρωτιέμαι γιατί δεν είχα χρησιμοποιήσει κάτι τέτοιο νωρίτερα.

Κάποιοι θα σκεφτούν ότι είναι πολύ καλοί ήδη στο edit και ίσως να γνωρίζουν τα πάντα ή να έχουν συνηθίσει τόσο πολύ τα shortcuts του πληκτρολογίου που δεν βρίσκουν λόγο να χρησιμοποιήσουν κάτι τέτοιο. Μου θυμίζει εμένα τον καιρό που πίστευα ότι είναι πιο ωραίο να παίζεις games με το πληκτρολόγιο. Μέχρι που πήρα κονσόλα και είδα τον κόσμο αυτό διαφορετικά. Από τότε δεν κλείνω καμιά πόρτα. Δεν υπάρχει λόγος να μένουμε σε παλιές συνήθειες, πρέπει πάντα να αφήνουμε χώρο για νέα πράγματα, νέες προκλήσεις, νέες λύσεις και πρακτικές.

Αν είσαι επαγγελματίας, έχεις μεγάλο όγκο αρχείων που επεξεργάζεσαι συχνά (όπως οι φωτογράφοι γάμων και λοιπών εκδηλώσεων) και θες να απογειώσεις την ταχύτητα εργασίας σου, χωρίς να κάνεις καμιά υποχώρηση στην ποιότητα, τότε το LoupeDeck+ είναι η λύση που ζητάς.

*Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο techingreek.

Δείτε περισσότερα άρθρα