Οι πρόσφατες εξελίξεις στο μέτωπο της εξάπλωσης του κορωναϊού δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστες τις μεγάλες εταιρείες. Έτσι λοιπόν, η ναυαρχίδα της Nikon που επισήμως θα ερχόταν μέσα στον Μάρτιο, θα καθυστερήσει τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο του 2020.
Η επίσημη ανακοίνωση έγινε στο ιαπωνικό site της εταιρείας και κάνει λόγο για καθυστέρηση στην παροχή εξαρτημάτων από εξωτερικούς συνεργάτες λόγω του coronavirus outbreak ενώ ζητά συγγνώμη από τους καταναλωτές.
Η Nikon D6 είναι η πρώτη επαγγελματική φωτογραφική μηχανή που επηρεάζεται από τις εξελίξεις, καθυστερήσεις όμως έχουν προκύψει και σε άλλες γραμμές παραγωγής όπως της Canon που πρόσφατα έκλεισε πέντε εργοστάσιά της στην Ιαπωνία λόγω του ξεσπάσματος του ιού εκεί ή της Apple με προβλήματα στην παραγωγή του iPhone 11 και του iPhone SE 2.
Απομένει να δούμε πόσο θα επηρεαστούν οι υπόλοιπες μεγάλες εταιρείες με εργοστάσια στην Ασία, κάτι που είναι πολύ πιθανό καθώς η Sony ανακοίνωσε πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καθυστερήσει την παράδοση αισθητήρων. Να θυμίσουμε πως η Sony παρέχει αισθητήρες για τις φωτογραφικές μηχανές πολλών μεγάλων εταιριών όπως η Nikon, η Fuji, η Olympus και η Apple.
Το άρθρο αυτό αναρτήθηκε πρώτη φορά στο techingreek.com.

Η κονσόλα επεξεργασίας φωτογραφίας και video LoupeDeck+ Λίγα λόγια για το LoupeDeck Το LoupeDeck είναι μια κονσόλα επεξεργασίας φωτογραφίας και βίντεο. Ξεκίνησε ως ιδέα μιας ομάδας από τη Φινλανδία και χρηματοδοτήθηκε από… Η κονσόλα επεξεργασίας φωτογραφίας και video LoupeDeck+

Λάθος ρύθμιση ώρας στις φωτογραφικές μηχανές. Τι κάνω τώρα; Ετοιμάζεσαι για την φωτογράφιση του μυστηρίου. Φορτίζεις τις φωτογραφικές σου μηχανές, καθαρίζεις τον εξοπλισμό, ελέγχεις τις κάρτες σου και είναι όλα έτοιμα! Στον γάμο, έχεις… Λάθος ρύθμιση ώρας στις φωτογραφικές μηχανές. Τι κάνω τώρα;